fbpx

Thuiswerken - de ideale oplossing?

Dankzij Corona is dit voor veel mensen de nieuwe norm geworden sinds 2020: thuiswerken of telewerken. Voor de ene voelt dit als een verlichting, voor de ander is dit een zware struggle. Waar veel bedrijven al een structurele thuiswerkdag hadden, werden andere geconfronteerd met de verplichting hiervan. Ondertussen zijn we wel gewend geraakt aan telewerken en op de meeste plaatsen werkt dit ook wel productief en efficiënt. 

Terugkeren naar het oude “normaal” lijkt geen optie meer voor de meeste bedrijven. Dat hoeft ook niet. Zowel werknemers als werkgevers hebben geproefd van de voor- en nadelen van telewerken. Maar wat zijn deze dan juist? Wij hebben het even uitgezocht voor jou.

Geen verplaatsing van en naar het werk

Wanneer je er als werkgever ervoor kan zorgen dat je de stress van het woon-werkverkeer kan vermijden bij je werknemers, zal dit een positieve impact hebben. Het is namelijk bewezen dat dit een positieve invloed heeft op de productiviteit en de prestaties. Of dit nu gaat om een half uur rijden in de spitsuren of een uur in de trein zitten, dit is tijd die werknemers niet meer kunnen recupereren.

Productiviteit & engagement

Onderzoek wees uit dat medewerkers gemiddeld 2,5 dagen per week op kantoor aanwezig moeten zijn omdat anders hun productiviteit en engagement achteruit zou gaan. Als werkgever moet je uiteraard meer vertrouwen hebben in je werknemers maar wanneer dit zover is, komt dit de productiviteit vaak ten goede. De belangrijkste reden hiervoor zou een rustige werkomgeving zijn waarin men niet voortdurend wordt afgeleid door collega’s.

Helaas heeft elke medaille ook een keerzijde. Er zijn namelijk ook wel enkele nadelen verbonden aan thuiswerken. Zo is het absoluut noodzakelijk dat je goed moet kunnen plannen en organiseren. Anders kan je te vlug worden afgeleid en kan je achterop geraken. Zo zijn er bijvoorbeeld thuis heel wat afleidingen mogelijk. Denk maar aan kinderen, vrienden en familieleden, … Om dit te voorkomen richt je best een werkplek in.

“Als werkgever moet je uiteraard meer vertrouwen hebben in je werknemers maar wanneer dit zover is, komt dit de productiviteit vaak ten goede. De belangrijkste reden hiervoor zou een rustige werkomgeving zijn waarin men niet voortdurend wordt afgeleid door collega’s.”

thuiswerk_blog_afbeelding

Privé vs werk

Een ander groot nadeel is dat het soms heel moeilijk wordt om je werk en privé gescheiden te houden. Je hebt namelijk niet het “thuiskomen” gevoel wanneer je in dezelfde kamer leeft en werkt. Daarom is het belangrijk om je na de werkuren met iets totaal anders bezig te houden. Anders krijg je een negatief mentaal effect waarbij dit kan resulteren in een burn-out.

Concluderend kunnen we dus zeggen dat thuiswerken zowel voor- als nadelen biedt. Het is aan jou om de situatie te analyseren en te kijken wat voor jou net de meeste voordelen biedt. Een gezonde mix tussen werken op kantoor of thuiswerken is een ideaal scenario. Zo kan je opteren voor structureel thuiswerk. Hierbij kom je overeen dat de werknemer op bepaalde dagen altijd thuiswerkt. Vele bedrijven kiezen hier voor 1 à 2 dag(en) per week.